среда, 15 февраля 2012 г.

Прикарпатські пляцки.


ПЛЯЦОК Баунтітікана
Розтерти 1 літр муки,1 пач. м"якого маргарину, 1 пач.розрихлювача(18 грам).Додати 6 жовтків взбитих з 1 стак.цукру.Додати 0,5 стак. сметани.Все ретельно перемішуємо і ділимо на 2 більших і 2 меньших частини (буде 2коржа).Дві меньші ставимо в морозилку.
Готуємо 2 начинки: 1)-два стак.маку розтираємо з 1 стак.цукру; 2)- 6 білків збити з 1 стак.цукру
Одне більше тісто розкачати і на деко,і в шахматному порядку (краще буде,якщо порядок викладання на коржах був різний) викласти мак і білки,зверху тремо тісто з морозилки.В духовку десь на 30 хв при темп.180 град.
Потім печемо аналогічно другий корж.Ця начинка розрахована на обидва коржа.
Перемазуємо два коржа масляним кремом(250 гр.масла перетерти з баночкою вареної згущенки) і потім з"єднуємо їх по принципу "крем до крема").Зверху заливаєте будь-якою глазуррю.
Так як в рецепті вказано багато цукру,то я скрізь брала його меньше і вийшов солодкий.Одного кусочка вистачає,щоб наїстися.
Пляцок МАГНОЛІЯ
Тісто:4 жовтки+1 ст.цукру -збити.Додати 1 пачку порошку до печива, 3 стак.муки, 1 ст.л. оцту(без соди), 1 пачка м"якого маргарину. Ділимо на 3 частини, до однієї додати 2 ст.л.какао.Одне біле і чорне на мороз.
Біле тісто розкатати і на деко,насипати вишень,натерти темне тісто,викласти сир (600 гр. сиру, 1 жовток, 100 гр.цукру,ванілін, 1 ст.л.манки, 1 ст.л.крохмалю, потерти цедру лимона). Потім на сир викласти 5 білків,взбитих з 1 стак.цукру і пачкою польського киселю (я привезла кисіль звідти,але,думаю,у нас також є).
Зверху натерти біле тісто. Випікати при 200 град. 1 годину.
Виходить багато,але треба брати велике деко.Може стояти в прохолодному місці досить довго.

Комментариев нет:

Отправить комментарий